Colin har fått ett skrivbord!

Ja som ni såg när han fyllde år så har han nu ett skrivbord. Nu är han stor! Efter sommaren ska han börja i nollan och han har börjat tycka de är kul att försöka skriva lite. Han gör gärna teckningar och lite bokstäver och "skickar" brev till oss. 

Vilken tur för mig att Halens hade börjat med Paris serien som jag köpte hyllan i från Mio så vi nu kunde köpa ett bord som matchade 👌🏼

Vi böt plats på hyllan och skrivbordet! 


Jag måste fixa längden på gardinerna men jag är så rädd att de blir fel eller fult så då blundar jag lite för att de ser för jävligt ut. 

Jag ska byta knoppar på de så de passar lite bättre med lamporna han har. Sen ska han få en stol som matchar den sänggavel jag vill köpa. 

Kommentarer:

1 Daria:

Måste få fråga var mattan är köpt/beställt från? SÅ fin!

2 sara Gerda:

Älskar verkligen rummet men jag tycker verkligen synd om din 6-åring. Hur kan man vara så egoistisk att till varje pris skapa sig det perfekta hemmet ( som jag tycker att du har) men att även gå in i barnens rum, speciellt detta gubbrum!

Sedan om Colin säger att det är fint så måste man ändå inreda så att barnets kreativitet föds fram. Det ser verkligen gör fint ut men ack så tråkigt!
Nej tänk om, tänk rätt! Det är din 6 åring det handlar om!

Svar: Gubbrum? Han har massa leksaker i rummet. Han ville själv göra sig av med affären han hade och "små barns" leksaker. Han har ständigt leksaker framtagna som han leker med så du behöver verkligen inte tycka synd om han. Han får lagad mat varje dag, kärlek, han har mer leksaker än dom flesta barnen jag vet SÅ TYCK INTE SYND OM HAN.
Jennifer

3 Anonym:

Vilken kommentar ovan, var tvungen att le lite här. Stackars barn som slipper skrikiga Ikea-färger, verkligen ;)

Svar: Haha a verkligen! Såklart de är städat och undanplockat när jag ska bild för hur de blev. Alla leksaker ligger i lådor eller boxar. Och mina barn leker bättre när jag har städat deras rum av någon anledning.
Jennifer

4 Anonym:

Underbart, skrattade verkligen rakt ut.
Ibland vet man ej om man ska skratta eller gråta över folks totalt obildade och totalt opsykologiska "kunskaper".

Måste man inreda på ett visst sätt så att barnets kreativitet föds fram? På vilket sätt kan du tala om alla barn med olika behov som ett ända? Tror du är en förälder med starkt behov att SJÄLV försöka få ditt (förmodligen) icke så kreativt barn, kreativt.

Vissa barn KAN EJ ens uttrycka sin kreativitet för att så mkt annat runt omkring blockerar. Det yttre kan alltid påverka men ett kreativt barn är ett kreativt barn och hittar alltid sätt att få ut det på OAVSETT hur deras rum ser ut.

Käre gode Gud, Låt vissa människor sluta leva inom en fyrkant.

5 Sara gerda:

Absolut inga skrikiga färger . men mina barn har en rit attalje , bygghörna och sagohörna med massa böcker. Menade inget illa men har svårt att tänka mig att Colin ber om rutiga tapeter med grå helteckningsmatta och vita möbler. Inte en tavla/ affish ( jag hatar affisher men sonen gillar hocket och däav några bilder på idoler) - jag hatar det men bra för sonen att ha en målbild. Menade absolut inget illa som sagt och jag älskar själv inredning men jag tucker att det gått för långt när man tar över sonens rum :) sedan om du plockat bort allt förstår jag men tyckte det såg så avskalat oc gibbigt ut :)

Svar: Han har hur många böcker som helst! Både i låda och bokhylla! Alla hans leksaker ligger i lådor i hans mini wic. Vi har bott här i ett år och har inte tavlor någonstans tyvärr. Vi har inte kommit dit! Heltäckningsmatta är alla barns dröm! Den gör att han gärna sitter långa stunder och leker på golvet för den är så mysig. Han går ofta ut och leker! De tycker han om! Han måste inte ha en ritatelje! Vad spelar de för roll med vita möbler! Hans rum är väldigt mysigt och harmoniskt!
Jennifer

6 Anonym:

Sara Gerda: Då är min fråga till dig, bara för att barnens rum ser ut som Jennifers betyder det att det inte finns "ritattelje", "bygghörna" etc ngn annanstans?. Menar du att dina barn måste sitta instängda i deras rum för att kunna nyttja sådant?

Varför jag skriver är just för att jag personligen har barnrum som är väldigt lika Jennifers MEN de har ett stort rum till avsett för just lek- där det trots läshörna, stor legodel, bilbana, hockeyspel osv. Samt all förvaring med leksaker. Men FINT! Stilrent. Ordning och reda. Varför detta för att det tenderar att barnen har svårare att slappna av i rum fyllda av för mkt saker. Tror, vet såklart inte men tror det finns gott om utrymme för J's barn att ha liknande. Vet många som skulle kalla mina barnrum för vuxna och kalla (lite stilrenare o prydligt är ett bättre ord enligt mig.

Målar gör vi gärna alla tillsammans.

Vem vill ha barn som sitter och trycker på sitt rum konstant?

Skratt

7 Sandra':

riktigt fint :)

8 Helene:

Va fint rum! :D

9 Sara gerda:

Tack för din fråga, den kan jag dock kalla fyrkantig haha! Nej mina barn får röra sig fritt i vårt hus ;)

Ibland leker barnen själva , ofta med varandra och väldigt ofta är vi föräldrar med. ( har privilegiet att ha en väldigt närvarande man) så nej han behöver inte sitta instängd i sitt rum.

Jag menade som sagt inget illa, min son är fyra år och när han var 2, år önskade han sig Blixten McQueen som fondvägg . Jag som älskade hans underbara barnkammare med babyblå randig tapet och beiga runda matta fick (trots att jag avskydde ideen) göra plats åt hans stil . Nu vill han ha avengers tema så tur att det bara

10 Anonym:


Igen:
låter vettigt att låta en 2åring bestämma när och vilken fondvägg mot din egentliga vilja 😂 tycker han om blixten som sak från böcker och tidningar? Eftersom barn under 3 ej ska titta på tv eller snarare behöver ek ;)

Avengers? 4 år och redan så mkt action?

Usch!

Nä men du fattar, du låter inte vidare vettig själv, skulle ALDRIG låta min son hålla på med avengers. Det kan väl ej vara det bästa man kan hitta?

11 Anonym:

Poängen var iaf: barnets rum har inget med hur mkt man uppmanar till kreativitet. Punkt slut

12 Sara gerda:

Blixten mcqueen finns som barnböcker ( men du verkar ha stenkoll på filmen bara) . Avengers är hans älsta kompisar på förskolan som har kläderna och han tycker att det verkar coolt, han har aldrig sett dem mer än på bild.
Vettigt.. vad spelar det för roll om han får välja tapet som en av presenterna vid sina högtider, det är ju hans rum! precis det jag vill komma fram till, låt barn vara barn , jag har resterande 210 kvm att inreda MIN och MAKENS STIL ( även dottern får bestämma ;)) Men det är tr vi är olika, syns ju definitivt i samhället att den skillanden finns på barn och barn.
Sedan tycker jag att du håller väldigt låg nivå och jag kommer inte ens lägga ner mer tid att gå in på denna sida. Fortsätter givetvis att titta in Jeenifers vackra hem för inspiratiin ( dock ej baranrumern ) ;) lycka till med dina blixten filmer ;) Bara för att möta dig på din nivå som avslutning ;)

Kommentera här: